Şehrin Kaderi Bir Köprüye Bağlanmış

Şehrin kaderi bir köprüye bağlanmış durumda. Beylerderesi Viyadüğündeki çalışma trafiği felç etti.

Şehrin Kaderi Bir Köprüye Bağlanmış

Şehrin kaderi bir köprüye bağlanmış durumda. Beylerderesi Viyadüğündeki çalışma trafiği felç etti.5 dakikada köprüden geçen sürücüler, çalışmalardan dolayı tek şeride düşen yolda 40 dakikada köprüden geçebiliyor.

Köprünün eski trafik güzergahı baraj gölü altında kalınca yıllarca alternatif yol düşünülmedi. Taki 6 şubat depreminden sonraya kadar.

Depremin ardından havalimanı yolunda açılan yeni yol, şehrin doğu -batı illeri arasındaki alternatif güzergah oldu.

Malatya'nın ve doğu illerinin, batı ile bağlantısını sağlayan karayolunun en önemli geçişlerinden biri olan Beylerderesi'nde, yeni bir köprü inşa edilirken, rampa iniş-çıkışlı eski güzergah devre dışı bırakılmış ve yol da kısalmıştı.Ancak bu bu eski yola zamanında bir alternatif güzergahlar yapılmaması bugün gelinen sorunları birkez daha ortaya çıkarmış oldu.

27 Ağustos Salı günü gece yarısı itibariyle 21 gün boyunca Karayolları tarafından bakım/onarım çalışmaları yapılacağının açıklanmasının ardından, Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) bir toplantı gerçekleştirdi.

Yapılan toplantıda, Turgut Beylerderesi Viyadüğü’ndeki bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle, ağır tonajlı araçlar, şehirlerarası yolcu otobüsleri ve personel servisleri için alternatif güzergah olarak Kuzey Çevre Yolu – Hekimhan Kavşağı ile Sivas Yolu’nun kullanılmasına karar verildi.

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2024, 10:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER