Türk Kızılay Genel Başkanı Kınık'tan Başkan Gürkan'a Ziyaret

Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti. Ziyarette, Kızılay tarafından Malatya Vagon Onarım Fabrikası’nda hizmete sunulacak olan Lojistik Üs ve Prefabrik Afet Konutu Üretim Merkezi’nin Malatya ve ülkemiz için önemine dikkat çekildi.

Türk Kızılay Genel Başkanı Kınık'tan Başkan Gürkan'a Ziyaret
Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti. Ziyarette, Kızılay tarafından Malatya Vagon Onarım Fabrikası’nda hizmete sunulacak olan Lojistik Üs ve Prefabrik Afet Konutu Üretim Merkezi’nin Malatya ve ülkemiz için önemine dikkat çekildi. 
 
Türk Kızılay Malatya Şubesi’nin olağan genel kuruluna katılmak üzere Malatya’ya gelen Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Malatya programı kapsamında Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan’ı ederek, bir süre görüştü.  AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci’nin yanı sıra Kızalay yöneticilerinin yer aldığı ziyarette konuşan Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, Kızılay tarafından Malatya Vagon Onarım Fabrikası’nın Lojistik Üs ve Prefabrik Afet Konutu Üretim Merkezi haline getirilecek olmasından dolayı Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem kınık’a teşekkür ederek, “Kızılay’ımız çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Tüm ülke takdir ediyor bu çalışmaları, bizlerinde takdir etmemesi mümkün değil. Kızılay’ın başında dostlarımızın ve hemşerilerimizin bulunması ise bizleri ayrıca memnun ediyor. Sizlere ve ekibinize başarılar diliyor, kongre sürecinin de hayırlı olmasını diliyorum. Malatya’mızın 26 yıldır kangrenleşen bir Vagon Onarım Fabrikası vardı. Her dönemde de onu terennüm eder, ağızlara pelesenk olan bir Vagon Onarım Fabrikası vardı. Vagon Fabrikası, Kayısı Birlik ve Kuzey çevreyolu. Sağ olsun Kuzey Çevreyolunun ihalesini sayın bakanımız yaptırdı ve proje başladı. Kerem başkanımıza ve sizlere kangrenleşmiş ve ölmek üzere olan Vagon Fabrikamızı tekrar ayağa kaldırdığınız için teşekkür ediyorum. Vagon Fabrikamızın devri gerçekleştirildi. Hatta açıklamasını basına yaptık. Açıklama yaptığımız zaman imzalar atılacaktı. Malatya adına onur duyuyoruz. Oranın Kızılay’ın lojistik deposu olması, diğer taraftan prefabrik konut üretimi yapmasında ve ihracata yönelik bir çalışma yapılması çok önemlidir. Bu çalışmayı yapan sizlere ve sayın bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Değerli milletvekillerimize de şükranlarımızı sunuyoruz. Sonuçta kangrenleşmiş olan Vagon Fabrikamız ile ilgili sorun Malatya’mız ve ülkemizin hizmetine sunulması için gereken çalışmalar yapıldı. İnşallah bundan sonraki süreçte de Kızılay’ımız ile diğer kurum ve kuruluşlarda olduğu gibi yakın bir çalışma içinde olacağız. Bizde belediye olarak sizlerin önünüzü açma noktasında, oluşması muhtemel sorunların çözülmesi için, engellerin ortadan kaldırılması noktasında üzerimize düşen sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. İnşallah Malatya’mız içinde, Kızılay’ımız içinde hayırlı olur” diye konuştu. 
 
“Türkiye’ye ve Kızılay’ımıza Güvence Veriyor”
AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ise, Türk Kızılay’ının önemine dikkat çekerek, “Kızılay’ın yönetiminde hemşerimiz olması nedeniyle değil, gerek ülkemizde, gerek uluslar arası alanda inisiyatif alma noktasında ciddi anlamda rol aldınız. Yine Kızılay’ın mal varlığı aslında milletin malvarlığıdır. Bu emaneti koruma noktasında başta başkanımız olmak üzer, tüm yönetim kurulundaki arkadaşlarımızın, şube başkanlarımızın hassasiyetlerini de görüyoruz. Bunun içinde ayrıca teşekkür ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki orada fakir fukaranın, yetimin hakkı var. Bu hakkın teslimi noktasında da tüm çalışan arkadaşlarımız, hem uluslararası arenada, hem de Türkiye’de takdir görüyorlar. Yine Kızılay’ın varlığı Türkiye’nin özellikle deprem ve diğer felaketlerde güvencesidir. Evet , AFAD’ımız var. Ancak Kızılay’ın kendine özgü çalışması ve hareket tarzı ile ayrıca lojistik desteği sağlayabilme kapasitesi ile de yine organize olma yönüyle de dünyaya örnek oluyor. Bu anlamıyla tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Kızılay sağlıkta da, Türkiye’nin ve bölgesinin kan bankası adeta. Bu anlamda düzenlenen kampanyalarla toplumun çok çeşitli kesimlerini harekete geçirebilecek yetenekte olmak ve bunu da en az zayiatlalar kurduğu organizasyonlar hayata geçirebilmek te gerçekten büyük bir beceri işi. Bu noktada da başta Kerem başkanımız olmak üzere tüm ekip canla başla çalışıyor. Ben Selahattin Gürkan başkanımızın da ifade ettiği gibi özellikle bu vizyonu ortaya koyan dünyadaki bir açığı görerek Türkiye’nin bir kazancı olması için proje ortaya koyan Kerem başkana ve yönetimindeki arkadaşlara da tekrar teşekkür ediyorum. Bunu Vagon Fabrikası’nın değerlendirilmesinden öte görüyorum. Çünkü bu Türkiye’nin uluslararası yardım arenasında bir anlamda ihracatçı konumuna getiriyor, bir anlamda kendi ihtiyacını üretebilme noktasında güvence veriyor. Türkiye’ye ve Kızılay’ımıza güvence veriyor. Ben bunu bölgemizde ve dünyada örnek olacak bir proje olarak görüyorum. İnşallah bu proje başarılı olur. Diğer yardım kuruluşlarına da örnek olur. Hatta diğer yardım kuruluşlarının ihtiyaçlarını giderme noktasında önemli bir tedarikçi olur. Bu vizyonu ortaya koyan başkanıma ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.
 
“Çalışkan Bir Belediyemiz Var”
Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’da, Başkan Gürkan’ın Malatya’ya önemli hizmetler kazandırdığını ifade ederek, “Çalışkan bir belediyemiz var. Büyükşehir Belediye Başkanı olması için sayın başkanın şansı oldukça yüksek. Ben öncelikle tebrik ediyorum. Şimdiye kadar bize vermiş olduğunuz candan yürekten destekleriniz için. Bu destekler olmasa bu dediğiniz hizmetleri yapamazdık. Bunu herkes biliyor. Şükranlarımız arz ediyorum” diye konuştu.
 
Türk Kızılay’nın yaptığı hizmetlere değinen Kınık, “Kızılay kendi milli ödevlerini yaparken, toplum sağlığı için kan ve plazma temini, kök hücre temini, kemik iliği nakli bekleyen hastalarımıza bunların ulaştırılması ile ilgili ciddi bir çaba sarf ediyoruz. Memlekette tek bir monopol olarak bu milli görevi yerine getirmeye çalıyoruz. Her yıl 3 milyon ünite kan, 9 milyona yakın insana ulaşıyor. Her gün yaklaşık 9 bin ünite kan Türkiye’nin bin 500’den fazla noktasına her sabah bırakılıyor. 300 noktadan toplayıp, bin 500 noktaya dağıtıyorlar. Bir taraftan sosyal yardımlarımız öyle. Geçtiğimiz yıl milletimizin himmetiyle 23 milyon insana yardım ulaştırabildik. Bu yılki hedefimiz 30 milyon insana bu yardımları ulaştırabilmek. Bunlar takdir edersiniz büyük rakamlar. Dünyanın en büyük sosyal güvenlik ağını koruyoruz. 70 farklı vatandaşlıktan 2 milyona yakın insan Türkiye’ye mülteci olarak sığınmış insan, yetim, dul, engelli, yaşlı, hasta insan bizden destek alıyor. Bu büyük sistemler, bu büyük yardımlar iç barışın oluşması noktasında da ciddi bir etki oluşturuyor. Biz aynı zamanda Kızılay ve Kızılhaç Avrupa ve Orta Asya bölgesinden sorumlu başkan yardımcılığını yapıyoruz. Çalışmalarımız oralarda hayretle karşılıyorlar. Biz, 8-9 bin kişi için referandum yaparken, siz bu kadar nüfusa ev sahipliği yapıyorsunuz. Hiç mi iç savaş çıkmıyor diyorlar. Bun şunu anlatıyorum sürekli Malatya’da bu anlamda bir ensar şehri. Memleketimizin neredeyse tamamı bir ensar ülkesi. Biz bunu bir ibadet olarak gördüğümüzü söylüyorum. Yolda kalmışa, ölüm korkusuyla sana sığınmışa destek vermek bunlar hep bizim açımızdan ibadet” diyerek, her alanda çalışmaların devam ettiğini kaydetti. 
 
“Memleketimiz İçin Çok Büyük Bir Katma Değer Olacak”
Malatya Vagon Onarım Fabrikası’nda yapacakları Lojistik Üs ve Prefabrik Afet Konutu Üretim Merkezi’ne de değinerek, “Bu işlerin sürdürülebilirliği için Malatya’daki yatırım bunlardan bir tanesi. Kızılay Yapı Teknik A.Ş bünyesinde faaliyet gösterecek olan buradaki yapı sistemleri fabrikası, Türkiye’deki prefabrike yapı, hafif çelik ve yapısal çelik ve hızlı üretilebilecek modüler sistemler noktasında önemli. Özellikle bu Kartal’da yaşadığımız durum çok büyük bir acı. Bu anlamda bize de alarm sinyalleri veriyor. Bu anlamda dönüştürülmesi gereken 7 milyon bina, 20 bin okulumuz, bunların hızlı bir şekilde dönüştürülmesi, daha fabrikayı açmadan biz Milli Eğitim Bakanlığımızla bu konuları görüşmeye başladık. Onlar bir takım çözümler istediler. Örnekler yapılacak. Dolayısıyla memleketimiz için de çok büyük bir katma değer olacak. Sayın bakanımızın ufkuyla aslında harekete geçtik. İyi bir noktaya geldik. Kızılay Lojistik Şirketi hem kendi operasyonlarımız açısından, hem de nitelikli yapmış olduğumuz sağlık lojistiği, soğuk zincir, ağır lojistik ve ticari metaların Malatya’da kurulacak olan lojistik merkez aracılığı ile bölgedeki katma değerin arttırılması noktasında yatırım fizibilitesi bitmek üzere. Devlet Demir Yolları ile görüşmelerimiz devam ediyor. Onlarında ortak bir yatırım yapma niyetleri var. O bölgenin gerek endüstriyel üretim yatırım yapma noktasında, gerekirse de sanayi ve ticaret babı olması noktasında ciddi bir potansiyel var. Bununla birlikte bir Malatyalı olarak, Elazığ’a yapacağımız yardımı ihmal edemezdik. Elazığ’daki bölge afet kapasitemizi büyütüyoruz. Yeni ve modern bir afet ve lojistik merkezi yapıyoruz. Ama bunu Malatya yolu üzerinde yapıyoruz. Orada 80 dönümlük bir arazi tahsisi aldık. Hem Elazığ’a, hem de Malatya’ya destek verecek afet lojistik deposu yapılacak. Böylece Elazığ Malatya kardeşliğini tesis etmiş olacağız. Gelir getirici faaliyetler noktasında Malatya’da başka yatırımlarımızda olacak. İstihdam oluşturucu ve gelir getirici faaliyetlerimiz noktasında şu anda yatırım fizibilite çalışmalarımız devam ediyor. Malatya’da ciddi ve kaliteli bir içme suyu kaynak kapasitesi var. Bu da ticarileştirilebilecek unsurlardan. Çok sayıda imkan var. Yoksulluğu ortadan kaldıracak sosyal girişimcilik programımızı başlattık. Şırnak ve Hakkari’de başlattık ama bunu yaygınlaştıracağız. İslam Kalkınma Bankası ile bir anlaşmaya vardık. İnsanlarımıza kendiişlerini kurabilecek, hane halkına gelir getirebilecek modeller geliştireceğiz. Değer zincirleri üreterek farklı tarımsal ve endüstriyel üretimler olsun, insanları girişimci yapmadan o ürünü ticarileşip tekrar gelirinin sisteme dönmesi ve sistemin büyümesini amaçlayan tamamen faizsiz, insanların kendi gelirlerini kendilerinin kazanmasını amaçlayan bir model. Bu bölgede insanın ve toplumun güçlendirilmesi noktasında ciddi bir araç olacak” dedi. 
 
“Bizim En Büyük Çözüm Ortağımız Belediyeler Olacak”
En büyük çözüm ortaklarının belediyeler olacağını kaydeden Kızılay, “Burada da bizim en büyük çözüm ortağımız belediyeler olacak. Belediyelerin bu anlamda programları var, ama bizler sahada insana dokunan kuruluşlar olarak, belediyeler de kenti ve kent dokusunu çok iyi bilen yerel yöneticiler olarak birlikte imkanlarımızı vatandaşımıza götürmeyi hedefliyoruz. Hedefimiz 2030’a kadar aşırı yoksul insan bırakmamak. İşsizliğimizi azaltmak. Şimdiye kadar verdiğiniz destekler için ben şükranlarımızı sunuyorum. Yeşilyurt ve Battalgazi’mizde yeni iki şubemiz daha kuruldu. Bir hekim ve bir eczacı ablamız görev alacaklar. Umut beyin başkanlığında Malatya’da biraz daha teşkilatlanmış olacaklar. Hekimhan temsilciliğimiz açıldı. Malatya İnönü Üniversitesinde Rektör hocamızla birlikte şu anda geliştirmeye çalıştığımız özellikle son dönem hastaların bakımının yapılacağı bir destek evi projesi var. Buda Türkiye’de bir ilk olacak. Büyük bir yatırımı daha Malatya’da yapacağız. Bunun finansman modelini geliştirmeye çalışıyoruz. Malatya Şifa Merkezi de özellikle bölgeden de nakil hastaları geliyor. İhtiyaç duydukları bir takım desteklerin, gıda, barınma, öz bakım ihtiyaçlarının giderileceği bir takım kapasitelerde oluşturmaya çalışıyoruz. Desteklerinizle inşallah bu faaliyetleri yerine getirmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.  

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2019, 12:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER