Saray Mahallesinde İnşaat Çalışmaları Başlıyor

Saray Mahallesi rezerv alanı içerisinde yer alan Atatürk (Kışla) Caddesindeki inşaat çalışmalarının biran önce başlaması, aynı zamanda ticari faaliyetlerin de aksatılmadan sürdürebilmesi amacıyla yaklaşık 130 esnaf Büyükşehir Belediyesi destekleriyle Kanalboyu ve Millet Bahçesinde oluşturulan geçici iş yerlerine taşındı. 

Saray Mahallesinde İnşaat Çalışmaları Başlıyor

Normal yaşama geçmeyi sağlayabilmenin şartlarından birinin de şehrin nabzının attığı, ticaretin, sosyal ve kültürel faaliyetlerin odağında yer alan merkezdeki çarşı, cadde ve mahallelerin en kısa sürede inşa edilmesidir. 
Rezerv alanlarındaki faaliyetlerin bütüncül bir yaklaşımla ele alınmasının hayati önem taşımaktadır. Bu doğrultuda şehir merkezinde yer alan Kışla Caddesi - Saray Mahallesi rezerv alanında ve komşu alanlarda bulunan yeraltı suyunun bu alanda yapılacak olan binalara zarar vermemesi için projelendirilen diyafram duvarın proje alanını çevreleyecek şekilde bir bütün halinde inşası zorunludur. Rezerv alanda yer altı su seviyesi düşük olduğundan (ortalama 4 m) zemin iyileştirmesinin de parça parça değil bir bütün olarak yapılması mecburiyeti vardır. Bu nedenle proje gereği Kışla Caddesini de içine alan rezerv alanda kısmi çalışma ve etaplar halinde inşai faaliyet mümkün olamamaktadır.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tahliye tebligatını müteakip, Belediyemiz tarafından belirlenen noktalarda esnafımız için geçici işyeri kurarak kura çekimini gerçekleştirmiş ve ilgililere yer teslimini yapmıştır. 
Kura çekiminin yapılmasının akabinde Belediyemiz Kışla caddesinde bulunan yaklaşık 130 esnafımızın Kanalboyu’nda ve Millet Bahçemizde oluşturulan geçici işyerine taşınması konusunda da yardımcı olunmuş olup tahliye çalışmaları bitmek üzere. Esnafların geçici işyerlerine taşınmasının ardından müellif firma tarafından çalışmalar başlatılacaktır.  


 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ceren
Ceren - 2 ay Önce

(DÜŞÜNÜN)...sokak köpekleri yüzünden çocuklar,yaşlılar ölüyor,sakat kalıyor.Trafik kazaları oluyor..Salgin hastalıklar yayılıyor.Insanlar sokağa çıkamıyor.. İNSANLAR zarar görürken hatta ölürken tepki vermeyenler sokak köpekleri toplanacak diye ayağa kalktı...resmi gazetede kanun çıktı...SOKAK KÖPEKLERİ DERHAL TOPLANSİN..artık bıktık...Yeter...(DÜŞÜNÜN)...sokak köpekleri yüzünden çocuklar,yaşlılar ölüyor,sakat kalıyor.Trafik kazaları oluyor..Salgin hastalıklar yayılıyor.Insanlar sokağa çıkamıyor.. İNSANLAR zarar görürken hatta ölürken tepki vermeyenler sokak köpekleri toplanacak diye ayağa kalktı...resmi gazetede kanun çıktı...SOKAK KÖPEKLERİ DERHAL TOPLANSİN..artık bıktık...Yeter...

SIRADAKİ HABER