Battalgazi Belediyesi tarafından ‘1. Uluslar Arası Battalgazi Multidisipliner Çalışmalar Kongresi’nin açılış programı, DoubleTreeby Hilton Malatya'da gerçekleştirildi.
Programa, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Battalgazi Kaymakamı Abdül Kadir Duran, Battalgazi Belediye Başkan Vekili Zafer Kırçuval, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, MHP Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Mesut Samanlı, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Sarıgül, bazı kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda akademisyen, doktora ve yüksek lisans öğrencisi katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Battalgazi Belediye Başkan Vekili Zafer Kırçuval, 1. Uluslar Arası Battalgazi Multidisipliner Çalışmalar Kongresi’nin Malatya’da yapılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Öncelikle, Battalgazi Belediye Başkanı sayın Selahattin Gürkan’ın il dışında olmasından dolayı selamlarını iletiyor, bu uluslararası akademik kongrenin şehrimizde ve Battalgazi adıyla yapılmasından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Toplam 11 bilimsel alanda multidisipliner bir bakış ile, branş derinliklerinde geleceğe ışık tutulan bu program elbette ki önem taşımaktadır. Günümüz dünyasında yaşanan gelişmeler, bilim dünyasını geleneksellikten uzaklaştırarak, disiplinler arası çalışmaları öne çıkaran bir sürece doğru evrilmiştir. Çok alanlı olarak kavramsallaşan “multidispliner” sözcüğü, bugün bilimsel platformların ana temasını oluşturur hale gelmiştir. Aslında multidisipliner bakış, hayatın ve hizmetin her alanında da konuşulmalı ve uygulanmalı. İnsan sosyal bir varlıksa sosyal olmanın şartları oluşturulmalıdır. Biz belediye olarak bir bütünden başlayarak, branşlara ayrılmış kalifiye ve liyakat yöntemini uygulamaya çalışıyoruz. Ve bu akademik kongrede kendimize pay çıkarıyoruz. Bizler amacı araç ile bütünleştirerek kalite ve standartları yükseltme çabasındayız. Multidisipliner bir uygulama ile hizmette kaliteyi, hedefi yakaladığımıza inanıyoruz. Biz şehir ve yaşamda, siz ilim ve bilimde, gençlik kalem ve kitapta, ülkemiz medeniyet ve üretimde istikbale doğru koşuyor olacağız” dedi.
İktisadi Kalkınma ve Sosyal Araştırma Derneği Başdanışmanı Sefa Salih Bildirici ise, kongre hakkında bilgiler vererek, “İktisadi Kalkınma ve Sosyal Araştırma Derneği’nin 2010 yılında Adıyaman ilinin Gölbaşı ilçesinde kurduk. İLKSAD İki öğretmen çocuğunun hikayesidir aslında. Daha sonra kar topu etkisi oldu. Üniversitede çalışmak zordur, bazen de kolay olduğu söyleniyor. Üniversitede çalışmak zordur çünkü akademisyen olmak demek, toplumun varsa her hangi bir yükü onu hissetmektir.Uzun zamandır düzenlemiyorduk, fırsat olmuyordu. Kalkınmada biraz daha aşağıda olan illerde bu taraz organizasyonlar yapıyorduk. Biz neden Malatya’da yapmıyoruz. Malatya denilince akla Battalgazi geliyor, benim aklıma Battalgazi geliyor. Dedik adı Battalgazi olsun. Başkanımız şuan Ankara’da olduklarından dolayı gelemediler. Selahattin başkanımız bize onursal başkanlık yapsın dedik ve sağ olsun kendileri de bizleri kırmadılar. Bu organizasyonu gerçekleştirmenin büyük mutluluğunu yaşamaktayız. 2019 kongre programımızda 4 kongrenin Malatya’da olmasını planlıyoruz” diye konuştu.
1. Uluslararası Battalgazi Multidisipliner Çalışmalar Kongresi Prof Dr. Mustafa Talas’ta, “Aşk ile yapılmayan işten hayır gelmez. Dolayısıyla işini aşkla yapan 3 kafadarla bu bizim beklediğimiz ama bizi tanıyanların beklemediği bir seviyeye geldik çok şükür. Battalgazi Belediyesi ve Kaymakamlığına da teşekkür ediyoruz. Kurumsal kimliklerini ve desteklerini bize vermelerinden dolayı teşekkür ederim. En azından bize güçlü omuz veren, manevi atmosferi tanıştıran insanlarla tanışık olmaktan da kendi memleketim adına gurur duydum” dedi.
Kongrenin Onur Konuğu ve Battalgazi Kaymakamı Abdül Kadir Duran ise, “Böyle bir kongrenin isminin Battalgazi olması bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Şehir ve medeniyet kavramı içerisinde Battalgazi’nin ayrı bir yeri vardır. Battalgazi Arslantepe Höyüğü ile, Kervansaray’ı ile, tarihi eserleriyle Malatya’da değeri ve kıymeti olan bir ilçedir. Dolayısıyla böyle bir Uluslararası Multidisipliner bir kongreye ismini vermiş olmasından memnunuz. Bu kongreye destek veren Battalgazi Belediyemizi tebrik ediyoruz, inşallah memnun kalırsınız. 3 günlük kongre boyunca yaklaşık altı yüze yakın katılımcının olduğu ve bine yakın bildirinin sunulacağı bana ifade edildi. İlçemiz için faydalı olur, faydalı olacağı kanaatindeyim. Çünkü Malatya’da Battalgazi ilçesi olarak iki tane Üniversite’ye ev sahipliği yapan bir ilçesiyiz. İnönü Üniversitesi ve Turgut Özal Üniversitesi de Battalgazi sınırları içerisinde. Battalgazi’de eğitim açısından ciddi gelişmeler kaydettik, kaydetmeye de devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu’da, “Böyle bir kongrenin ilk defa Malatya’da yapılması ve adının da Battalgazi olması hem biz Malatya’mıza katma değer sağlıyor. 3 gün devan edecek olan süreç zamanında altı yüze yakın katılımcımız var. Bu Çalıştayı ve kongreyi bitirdikten sonra Battalgazi ilçemizi ve Malatya’mızı gezmeden, yemeklerimizin tadına bakmadan hiçbir yere gitmeyin. Tarihi ve kültür değerlerimize önem veren, bunu toprağın altından çıkarıp gün yüzüne kadar getiren ve bu değerleri bizlere sunan bir Belediye başkanımız var. Kendisi hak ettiği yere de geldi, Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Siyasi olarak ayrı ayrı partilerde de olsak, yapmış olduğu çalışmalarla Malatya’nın gölünde taht kurmayı başarmış bir kişiliktir. Bugün burada olmamasına rağmen şahsım adına kendisine teşekkür ediyorum, bu güzel çalışmalarından dolayı. Bu kongre için Malatya’ya gelen tüm katılımcılara tek tek teşekkür ediyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından akademik çalışmaların sunumu gerçekleştirildi.
Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2018, 15:42