Milletvekili Babacan: '3 Mahallede İnşaat Çalışmaları Başladı'

AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan,  rezerv bölgelerde inşaat çalışmalarının başladığı müjdesini verdi. Vatandaşlar tarafından başvurulan mahkeme girişimlerinin süreci yavaşlattığının da altını çizen Babacan, “Malatya’nın  buna tahammülü yok” dedi. 

Milletvekili Babacan: '3 Mahallede İnşaat Çalışmaları Başladı'

Çavuşoğlu, Bentbaşı ve İlyas Mahallesinde inşaat çalışmalarının başladığını sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşımla duyuran AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, bu bölgeye toplamda 404 daire, 114 konut inşa edileceğini ifade etti.

MİLLETVEKİLİ BABACAN” 404 DAİRE, 114 KONUT İNŞA EDİLECEK”

Rezerv bölgesinde başlayan inşaat çalışmalarını yerinde inceleyen AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan,  önemli açıklamalarda bulundu.  Çalışmaları 1-1.5  yıl içinde bitirmeyi hedeflediklerini dile getiren Babacan;” Rezerv bölge ile ilgili sıkça sorulan sorular var. Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum. Rezerv bölge ilanı Malatya için bir kazanımdır, şanstır. Çünkü Devlet buraya yapacağı evleri yüksek standartlarda, uzun vadeli ucuz borçlandırmayla yapacak. Bu bölgeye toplamda 404 daire, 114 konut inşa edilecek” dedi.

“VATANDAŞIN MAHKEME GİRİŞİMİ SÜRECİ UZATIYOR”

Uzun zamandır rezerv bölgeler ile ilgili altyapı çalışmalarının bakanlık bünyesinde takip edildiğini dile getiren AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, “Artık süreç hızlanmış durumda. Bizlerde bugün Çavuşoğlu bölgesindeyiz. Başlayan çalışmaları yerinde inceliyoruz. Tam karşımızda Bentbaşı mahallemiz, hemen arkamızda İlyas Mahallemiz var. Buralarda rezerv bölge inşaatlarına başlanmış durumda. Yeniden Allah muhafaza her hangi bir deprem, afet riskine karşı çok sağlam bir şekilde ilerlemek durumundayız. Bunun içinde zemin iyileştirme süreci normalin biraz üzerinde sürüyor. Ben sadece şunu söylemek istiyorum. Benim orada ufak bir dükkanım var.  Orada evim var mahkemeye vereceğim. Ben o binamı yıktırmayacağım gibi girişimde olan her vatandaşımız bu süreci yavaşlatıyor. Gerçekten artık Malatya’nın  buna tahammülü yok. Bu süreci hızlandırmamız lazım. Bir an evvel gerekli yıkımları yaparak sahayı boşaltıp, inşaatların başlaması gerekiyor.  Bizde bunun için buradayız.  Zaten ihalesi yapılan çok fazla yerimiz var. Diğer çalışmalarla ilgilide iş takvim süreçlerini, öngörülen tarihleri de sosyal medyamızdan paylaşacağım. Artık süreç başladı. Bundan sonrada diğer yerlerde de hızlı bir şekilde önce boşaltıyoruz, ardından da hemen inşaatlara başlıyoruz. Öngördüğümüz şekilde olursa, inşallah 1 yıl içerisinde bu çalışmalarımızı tamamlamak istiyoruz. Bazı yerlerde bu zaman 1.5 yıl olabilir. Bu aralıklarda Allah nasip ederse teslim etmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

yenimalatyahaber

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2024, 12:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER