Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı, seçim çalışmaları kapsamında Rışvanlılar Derneğini ziyaret ederek istişarelerde bulundu. Daha sonra Yeşiltepe’de mahalle toplantısına katılarak vatandaşlara hitap eden Marasalı, Malatya’nın milli gelirinin Türkiye milli gelirinin altında olduğuna dikkat çekerek, Malatya’ya yapacağı hizmetleri anlattı.
Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı, seçim çalışmalarına devam ediyor. Marasalı ilk olarak Rışvanlılar Derneği Başkanı Dr. Ali Yalçın ve dernek üyeleriyle bir araya geldi.
Ziyarette konuşan Rışvanlılar Derneği Başkanı Ali Yalçın, sivil toplum kuruluşlarının önemine vurgu yaparak, sivil toplum kuruluşlarının bağımsız olması gerektiğini ifade etti. Yalçın, “Saadet Partisi’nin saygıdeğer büyükşehir belediye başkan adayımız Osman Marasalı Bey ve ekibine Sivil Toplum Kuruluşu olan Rışvan Derneği’nde ağırlamaktan memnunuz, teşekkür ediyoruz. Kendileri bir damar olarak tanıdığımız değerlere hizmet eden, değerlere değer katan bir ailenin mensubu olarak bugün bizleri onurlandırdılar. Sivil toplum kuruluşları hükümet dışı organizasyonlar olarak iktidarları zaman zaman denetler, onlara önerilerde bulunurlar. Zaten dine, örfe uygun olan bir duruşa sahip olmaları gerekir. Bu toplum hizmeti hak ediyor.” diye konuştu.
Marasalı ise, sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerine değinerek, bu kuruluşları yanlarında değil karşılarında görmek istediklerini ifade etti. Marasalı, “Bizler sivil toplum örgütlerini destekliyoruz. Birlik beraberlik ve geleneklerin yaşatılması açısından sivil toplum örgütleri değerlidir. Ama sivil toplum örgütleri eğer sivilliği bırakır da belediyenin yada devletin arka bahçesi olmaya kalkarsa sivilliğini yitirir. Sadece ve sadece onaylama mekanizması görevini üstlenir, eleştiri mekanizmasını maalesef yerine getiremez. Bizim çıktığımız ilk günden beri söylediğimiz şey buydu. Biz sivil toplum örgütlerini yanımızda değil karşımızda istiyoruz. Hz. Ömer’in ben doğruluktan şaştım da beni nasıl yapacaksınız neyle düzelteceksiniz dediğinde sahabesi ayağa kalkıp biz seni kılıcımızla düzeltiriz dediği gibi sivil toplum örgütleri de yaptıkları muhalefette belediyeyi hükümeti milletvekillerine eleştirdikleri takdirde bizim doğru yolu bulacağımıza inanıyorum. “ dedi.
Farklılıklara saygı duyulması gerektiğine vurgu yapan Marasalı, seçim raketlerinin yırtılmasına tepki gösterdi, o paraların devletin değil kendi ceplerinde çıktığını ifade etti, “31 Mart’ta bir seçime gidiyoruz bu seçim bir hizmet yarışı. Hepimiz birbirimizden farklı düşünebiliriz. Babanın oğuldan, karının kocadan, çocuğun kardeşinden farklı düşündüğü bir dünyada herkesin aynı şeyi düşünmesini beklemek bir yanlışlıktır. Bir yerde herkes aynı, birbirine benziyorsa orada kimse yoktur demektir. Farklılıklarımıza saygı göstereceğiz, hizmetlerimizi anlatacağız, projelerimizle deklare edeceğiz. Halkın içerisinde kendimizi göstereceğiz ve en sonunda da halkın göstereceği iradeye, karara saygı duyacağız. Gelen arkadaşımıza da ben şahsım adına taahhüt ediyorum her türlü yardımı yapmaya hazırım. Onlardan da aynı taahhüdü bekliyorum. Ben seçildiğim takdirde de kendilerini arayıp soracağız ve kendilerinden, istişarelerinden, fikirlerinden istifade edeceğiz. Birbirimize olan farklılıklarımıza saygı göstermek lazım. Gelirken resimlerimizden birini yırttıklarını gördük. Biz bu resimleri paramızla yaptırıyoruz, devlet cebinden, millet bütçesinden değil. Dolayısıyla resmimize saygı göstermelerini rica ediyoruz. Saygı göstermiyorlarsa en azından reklam mercilerinin kapattılar bizim cebimizden yaptığımız harcamalara saygı göstermelerini istirham ediyoruz. Gurur ve kibir şeytanı helak etti. Toplumları helak eden şey de aynısı. Dolayısıyla gurur ve kibre kapılmaksızın herkes birbirinden üstündür, üstünlük ancak takva iledir birbirinize üstünlüğünüz yoktur bunu aklımızdan çıkarmamız lazım. Kimse Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy verdi diye cennete gitmez, kimse Saadet Partisi’ne oy verdi diye cehenneme de gitmez. Partiler sadece bir hizmet aracıdır. Aslında bu kişilerin yarışıdır, hizmetlerin yarışıdır, felsefenin ve zihniyetin yarışıdır. 17 yıldan bu yana bir zihniyeti temsil eden arkadaşlarımız görevdeler, hizmetlerini yaptılar. Başarılıdır ya da başarısızdır. Bunlara bakarak sandıklara gideceğiz ve bunlara bakarak ya devam diyeceğiz ya tamam diyeceğiz. Bu seçimin hükümet ile, Cumhurbaşkanı ile, milletvekilleri ile herhangi bir ilgisi alakası yoktur. Partizanlık yapmaya da gerek yoktur. Beni ehil buluyorsanız bana destek vereceksiniz, rakipleri ehil buluyorsanız onlara destek vereceksiniz ama sizden istirham ediyorum dış güçlerin istediğini yapmayalım. Birbirimizi sevelim, hangi partiye oy verirsek verelim birbirimizi sevelim.” Şeklinde konuştu.
Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı daha sonra Yeşiltepe’yi ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi ve mahalle toplantısına katıldı.
Vatandaşlara hitap eden Marasalı, Malatya’nın yerel yöneticilerini eleştirdi, algı operasyonları yaptıklarını söyledi. Marasalı, “Şehrin imarını, değerini, ekonomisini, şehrin altyapısını, üst yapısını kim hazırlayacak bunun seçimine gideceğiz. Fakat 15 yıl boyunca kendisine görev verdiğimiz kardeşlerimiz maalesef bu hususları yerine getirmediği için algı operasyonları ile olmayan şeyleri olmuş gibi göstererek bazı operasyonlara imza atıyorlar. Bu da kul hakkına giriyor. Size gelip biz memleketin ekonomisine düzelttik, memlekette işsizlik şu seviyedeydi bu seviyeye düşürdük diyemiyorlar, size gelip milli gelir şu noktada haydi biz Malatya’dan milli gelirini bu noktaya taşıdık diyemiyorlar, size gelip imar rantını adaletli dağıttık diyemiyorlar, işe alımlarda adaleti gözettik, ehliyeti, liyakati gözettik diyemiyorlar. Bunu yerine geliyorlar algı operasyonu yapıyorlar. Bu algı operasyonu Hitler yapıyordu, Almanya’nın başına bela olan ve daha sonra dünyanın başına bela olan Hitler. Ne yapıyordu? Birincisi önce sık sık vaatlerde bulunuyordu, ‘yapacaksan da yap yapmayacaksan da yapma ama vaatte bulun, büyük vaatler de bulun, büyük yalanlar söyle halk büyük yalanları daha çok inanır’ diyordu onun danışmanı. Rakiplerini sürekli küçük düşür hakaret et ve sürekli onları töhmet altında bırakacak iftiralar at seni eleştiremesinler, ağızlarını açmasınlar.” diye konuştu.
Hiçbir partiyle ittifak yapmadıklarını yenileyen Marasalı, yapacağı hizmetleri ve bu hizmetleri nasıl yapacağını tek tek anlattı. Marasalı, “ Kimseyle ittifakımız yok ama kimseye düşmanlığımız da yok. Herkesten oy istiyoruz Adalet ve Kalkınma Partili kardeşlerimiz de, HDP’li kardeşlerimiz de, CHP ve MHP’li kardeşlerimizden oy istiyoruz. Yeşiltepe’ye gelince ne yapacağız onu konuşalım. Yeşiltepe komşuluk seviyelerinin en üstlerde olduğu eski mahalle kültürünün yaşandığı bir nokta. Herkes birbirinin acısını tatlısını bilir, evinde aç mı tok mu onu bilir. O zaman biz bu bölgeyi imara açarken bu bölgeye imar rantı verirken komşuluk ilişkilerini zedelemeden, gelenek ve göreneklerimizi yaşatacak bir şekilde, yine mahalle kültürü yaşatacak bir şekilde imar rantını vermemiz lazım, sağlamamız lazım. Fakirine sahip çıkmak bir erdemdir ama bunu siyasi rüşvet olarak kullanılmak ahlaksızlıktır, insan haklarına aykırıdır, saygısızlıktır. Malatya’da her yıl 500 kişinin çalışacağı 5 büyük fabrika inşa edeceğiz. 2 bin 500 kişiyi bizzat Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği fabrikalarda çalıştıracağız, istihdam edeceğiz. Bizim bu gayretinizi gören iş adamları Malatya’ya geldiğinde en az 10 bin kişiye iş imkanı olacak ve Malatya Belediyesi iş yükünden kurtulmuş olacak, insanlara fabrikalarda iş verecek, sosyal yardımlaşmadan para alan insan sayısını en azından stabil hale getireceğiz. Bunları nasıl yapacaksınız diye sorarsanız kafanızı kuma görmekten kaldırın etrafa bir baksa bu yöneticilerimiz Kayseri’de HES modelini görecek, 1970’li yıllarda inlerce kişinin ortaklığı ile kurulan HES bugün hala Türkiye’nin en büyük şirketi ve hala İSO 500 listesinin önde gelen firmalarından biri. Türkiye’ye katma değer sağlayan, Türkiye’nin yüz akı firmalarından markalarından biri. Yine Torku son 10 yılda Türkiye’ye damgasını vuran önemli şirketlerimizden biri. Konya’da onlarca şirketin sahibi olan bu şirket köylünün kendi arasında ortaklaşa kurduğu büyük bir firma büyük bir şirket. Malatyalılar bunu yapamaz mı dedim mi iktidar hemen hopluyor. Malatya hasetmiş, Malatya’da ortaklık olmazmış ver parayı ortaklığın nasıl yapıldığını sana göstereyim. Ben ortaklık yapıyorum 6 değişik şirkette 6 değişiklik ortaklığım var hiçbir şikayetim yok ve 44 yıldır ortaklarımız devam ediyor. Malatya yokluğu paylaştığı için anlaşmazlıklara düşüyor, varlıkta kimse kavga etmez.” dedi.
Malatya’nın milli gelirinin Türkiye’nin milli gelirinin altında olduğunu söyleyen Marasalı, “ Malatya’nın milli geliri Türkiye’nin milli gelirinin altında. Türkiye’nin milli geliri 10 bin 600 dolarken Malatya’nın milli gelire 6 bin 180 dolar. Bu da ne demek Türkiye’nin yaklaşık yarısı kadar bir milli gelire sahibiz açlık sınırındaki bir Malatya’dan bahsediyoruz demek ki varlığımızı değil yokluğumuzu paylaşıyoruz. Televizyonlarda meydanlarda muhalefete ve iktidara her türlü hakareti yapan siyasiler kameralar kapandığında el ele kol kola geziyorlar, koltukları paylaşıyorlar, ama vatandaşın önüne geldiğinde hakaretlerin hepsini boca ediyorlar, halkı birbirine düşman ediyorlar. Çekin elinizi bizim üzerimizden, kardeşimizden bırakın biz kardeş olarak yaşayalım. Yıllardır kardeşliğimizi paylaştık bundan sonrasında da bunu baki kılalım.” diye konuştu.
Bülten
Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2019, 18:42