Battalgazi Belediyesi'nden Aşure Etkinliği

Battalgazi Belediyesi ve Turgut Özal Üniversitesi tarafından Muharrem ayı dolayısıyla aşure etkinliği düzenlendi. Aşure etkinliğinde yapılan konuşmalarda, birlik ve beraberlik mesajlarının yanı sıra Turgut Özal Üniversitesi’nin Malatya açısında önemine dikkat çekildi.

Battalgazi Belediyesi'nden Aşure Etkinliği

Battalgazi Belediyesi ve Turgut Özal Üniversitesi tarafından Muharrem ayı dolayısıyla aşure etkinliği düzenlendi. Aşure etkinliğinde yapılan konuşmalarda, birlik ve beraberlik mesajlarının yanı sıra Turgut Özal Üniversitesi’nin Malatya açısında önemine dikkat çekildi.

Battalgazi Belediyesi ve Turgut Özal Üniversitesi tarafından Muharrem ayı dolayısıyla Turgut Özal Üniversitesi Kampüsü’nde düzenlenen aşure etkinliğine, Battalgazi Kaymakamı Abdül Kadir Duran, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, bazı kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ile öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. Burada konuşan Turgut Özal Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, aşure etkinliğinin düzenlenmesine katkı veren Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür etti. Rektör Prof. Dr. Karabulut, “Aşure birlik ve beraberliğin bir nevi hissiyatın göstergesidir. Aşurenin en büyük amacı farklı farklı gıda ve bitkilerin, hiçbir arada düşünülmeyen bütün ürünleri bir araya getirip tatlı bir birlikteliği oluşturmaktır.” dedi.

 Turgut Özal Üniversitesi hakkında da konuşan Rektör Prof. Dr. Karabulut, “Binalardan çıkıp bahçelerde, çiftliklerde, tarlalarda bilim insanları olacağız. Çünkü artık bizim sahalara inme zamanımızdır, bizim üretime geçme zamanımızdır. Türkiye’nin 2023 ve 2071 hedefleri artık buralardan geçiyor. Yani her bir ürünü bilimle buluşturup sergileme, ulusal ve uluslararasında piyasaya sunma zamanıdır. Kendi ürünümüzü kendimizin üretme zamanıdır. Bizim artık dışarıdan ürün almayı bırakıp kendimiz üretmeliyiz. Kendimiz üretirsek dünyada söz sahibi oluruz. Malatya Turgut Özal Üniversitesi dünyada sayısı ve sıralı üniversitelerden birisi olacaktır. Görüşme halinde olduğumuz yabancı üniversitelerle karşılıklı öğretim görevlisi ve öğrenci gönderme anlaşmaları imzalayacağız. Malatya Turgut Özal Üniversitesi’ndeki her öğrenciyi Malatyalıların sahiplenmesini istiyorum, bunlar sizlerin evladı ve geleceğimiz” diye konuştu.

 Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, Turgut Özal Üniversitesi yerleşkesinin nasıl alındığı ile ilgili katılımcılara bilgiler vererek, “Burası şehzadeler şehridir. Burada Şehabe-i Sur’a ve Şehabe-i Kübra Medreseleri vardı. Ulu Cami’nin kıble tarafı Şahabe-i Kübra Medresesidir. Batı tarafı da Şahabe-i Sür’a medresesidir. Geçmişte burada iki tane üniversite vardı. Biz Tacan Kışlasına talip olduğumuzu yıllar önce söyledik. O zamanlar askeriyeden ilk yer alan da bizleriz. Burada Meslek Yüksekokulu açılması noktasında o zamanki rektörümüzle görüştük. O zaman senato da kararlar alındı Su Ürünleri ve Ziraat Fakültesi’nin açılması YÖK genel kurulunda kabul edildi ve buraya Meslek Yüksekokulunu açtık. O zaman iki fakülte ve 5 Meslek Yüksekokulu açılmasının nedenini de söyleyeyim. O zaman en az iki fakülte ve 4 Meslek Yüksekokulu olmazsa ikinci üniversite açılamaz diye bir madde vardı. Bizde o yıllar onun alt yapısını hazırlayıp talebimizi doğrultuda yaptık. Netice itibariyle Battalgazi’nin kültürel, tarihi mirasının ve değerlerinin ayağa kaldırılması ve kimlikli bir şehir olması, hafızasını koruyan bir şehir olması, benliğini ve belleğini koruyan bir şehir olması noktasında elimizden gelen gayret ve çabayı gösterdik. Şükürler olsun Allah bunları bizlere gösterdi. Hükümetimiz de bu konuda buranın ismine yakışır bir Üniversite olması noktasında ve çok değerli bir akademisyenimizi buraya Rektör olarak göndermesi de bunun en güzel ölçütlerinden biridir. Malatya iki cumhurbaşkanı çıkarmış. İsmet İnönü ve Turgut Özal isimli iki üniversitemiz olmuştur. Türkiye’ye mal olmuş bir kişinin ismini üniversitemize vermiştir” dedi.

 Başkan Gürkan, Turgut Özal Üniversitesi kampus alanında Battalgazi Belediyesi tarafından yapılan çalışmalara da değinerek, “Buranın çevre düzenlemesi, alt yapı yolları ile ilgili elimizden gelen gayret ve çabayı gösteriyor. İnşallah çok kısa bir sürede doğalgaz da gelecektir. Hükümetimiz şimdiye kadar vermiş olduğu desteği buraya da verecektir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ında buraya büyük hassasiyet verdiğini biliyorum. Buranın Turgut Özal’a yakışır bir bilim yuvası olması noktasında büyük destek verileceğini de biliyorum. O konuda bizler de yerel yöneticiler olarak elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Buranın bir şehir üniversitesi algısı oluşturması için yani şehrin içinde bir üniversite algısı değil, şehirle bütünleşen, şehrin değerleriyle müsemma olan ve bir lokomotif olarak şehri ileriye taşıyan bir üniversite olması için, burada eğitim öğretim faaliyetlerini ve bilimsel çalışmalarını yürüteceğine inanıyorum. Sayın Rektörümüzün de gerek Malatya’daki, gerek Ankara’daki tecrübelerine buraya aktaracağına olan inancım tamdır. Buradan bu üniversitemiz için elimizden ne gelirse tüm desteğimizi vereceğimizi de bir kez daha yinelemek istiyorum” ifadelerini kullandı.

 Yapılan konuşmaların ardından yapılan dua sonrası aşure ikramı gerçekleştirildi.

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2018, 18:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER