Başkan Karaman ; 'Malatya sorunlar yumağı içinde boğuşuyor'

Başkan Karaman ; 'Malatya sorunlar yumağı içinde boğuşuyor'

Büyük Birlik Partisi Malatya İl Başkanı Abdulvahap Karaman,bir basın toplantısı düzenleyerek Malatya’nın sorunları devam ederken,yetkililerin reklam peşinde koştuğunu söyledi.
Depremden bu yana basın mensuplarıyla bir araya gelemediğini söyleyerek konuşmasına başlayan Başkan Karaman,” Uzun zamandır sizlerle bir araya gelemedik, şu an sizlerle bir araya gelmekten duyduğum memnuniyeti dile getirmek istiyorum. 

Basın camiası bir şehrin bir ülkenin ve dünyanın şahdamarıdır. Basın, tüm insanlığı birbiri ile buluşturan ve aynı zamanda tüm olaylardan haberdar eden vazgeçilmez bir kurumdur.Görevini hakkıyla yapan tüm basın mensuplarına minnettarız” dedi.

Yüzyılın değil, bin yılın felaketini yaşadıklarını söyleyen Başkan Karaman “Bizde bu depremden ve sonraki süreçlerinden olumsuz bir şekilde etkilendik. Yönetimimizde bulunan arkadaşlarımızın evi, işyeri yıkılan, yakınlarını kaybeden, mecburiyetten şehirden gitmek zorunda kalan yönetici arkadaşlarımız oldu, bu yüzden bizler de baya bir sıkıntıya girdik .Bu süreçten yeniden güçlenerek çıktık çok şükür. Haftaya yeni il divanını açıklayacağız ve güçlü takviyelerle yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Malatya’da sıkıntılar yerinde duruyorken,her sıkıntının yeni sıkıntılar doğurduğunu ,sorunları çözmesi gerekenlerin ise sadece reklam yapmaktan ve konuşmaktan öteye gitmediklerin altını çizen Karaman ”Bugün olmuş halen yerinde dönüşümler sıkıntı, rezerv alanları en büyük sıkıntı ,daha  yeni yeni ihale edilmeye başlanıyor. Rezerv konusunda halkın yeteri bilgiye sahip olmadığını sayın valimize ilettik. Sayın valimiz bu konuda taviz vermeyeceklerini inşaatların hızla yapılabilmesi için süreci takip ettiğini söyledi.

Rezerv alanı ilan edilen bölgelerde vatandaşlarımız tahliye ediliyor ama gidecek yerleri yok. Kiralar uçmuş durumda, konteyner kentlerde yer verilmiyor. Bu sıkıntıyı ilgili makamlara ilettik süreci de takip ediyoruz.

İnşallah rezerv alanları bir an önce biter tüm Malatya  bu mağduriyetten bir an önce kurtulur.

MÜCBİR SEBEP UZATILMAK ZORUNDA

Bir diğer konu ise Esnaflarımız gerçekten mağdur, Buradan sizin aracılığınızla mücbir sebeb halinin uzatılmasını talep ediyoruz. Esnaf bir yandan yerinin olmaması ile uğraşıyor bir yandan ezici enflasyonla uğraşıyor,bir yandan da vergi yükü eğer binerse gerçekten çok zora girecek. Bir an önce mücbir sebep halinin uzatılmasını istiyoruz.

Malatya’mızın diğer en büyük sorunlarından birisi de kayısı sorunu  ; Geçen yıl 180 -250 tl aralığında satılan kuru kayısı çeşitleri bu yıl 100 tl – ile 150 tl aralığında sayılıyor. TMO 2020 yılında bir alım yaptı akabinde köşesine çekildi oturdu. Tüm giderler en az 2 kat yükselmişken coğrafi işaretli kayısımızın yüzde 40 değer kaybederek bu fiyatlara satılması kabul edilemez bir durumdur. 

Malatyamızın vekillerini belediye başkanlarını, borsa başkanını bu konuda daya duyarlı olmaya davet ediyorum. Ben de hem il başkanı olarak hem de bir kayısı üreticisi olarak bu konunun takipçisi olacağım.

Yine bir diğer konu Malatyasporumuz ; Depremden sonra birbirimize en çok kenetlenmeye ihtiyaç duyduğumuz anda bu konuda da en büyük etkenlerden biri olan Malatyasporun düştüğü hal ortada. Başkanlık bir bırakılıyor bir alınıyor ,acayip kongreler yapılıyor ama ne yazık ki kimse kalkıp bu konu ile ilgili bir şey demiyor. Bu konuda da şehrin yöneticilerinden destek bekliyoruz.Malatyasporumuzun bir an önce lige dönmesi gerekmektedir.

Değerli basın mensupları hepinize geldiğiniz için çok teşekkür ederim. Saygılarımı sunarım.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER