Sigara tüketiminin yüksek olduğu ülkeler arasında Türkiye 11. sırada yer aldı. sigara için gerçekleştirilen tüm kampanyalara ve kısıtlamaların rağmen ülkemiz sigara tüketiminde 11. sırada yer buldu kendine. Yapılan araştırmalara göre, dünya genelinde yaklaşık 1 milyar 100 milyon kişinin sigara tüketirken, 7 milyon kişi ise sigaradan hayatını kaybetti. yapılan araştırmalar neticesinde Sigaradan sonra durumun her geçen gün kötüleştiği ve ayrıca sigara kullanımında yaş sınırının ise 11'e kadar düştüğü sabitlenmiş durumda.
Sigara tüketiminin zararları ve kişiler üzerindeki belirtileri her yıl olduğu gibi bu yılda uzmanlar tarafından “ 9 Şubat dünya sigarayı bırakma günü” öncesi anlatıldı. Sigaranın zararlarını anlatan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Profesör Doktor Necla Songür, özellikle sigara kullanımında yaş sınırının 11'e düştüğünün üzerine çizdi.
UZMANLAR SİGARANIN ZARARLARINI ANLATTI
“ 9 Şubat dünya sigarayı bırakma günü” yaklaşırken sigaranın zararları ve Türkiye'deki durumu hakkında Göğüs Hastalıkları Uzmanı Profesör Doktor Necla Songür, önemli açıklamalarda bulundu.
Kullanılan sigara bağımlılığı için nikotine değinen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Profesör Doktor Necla Songür, Sigaradaki bırakılacak süreç en az 6 ay ve ortalama olarak 1 yıl süre içerisinde diğer bir tütün ürünlerinden yoksun alınmaktadır ifadesini kullandı.
SİGRA KANSERE KADAR YOL AÇIYOR
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Profesör Doktor Necla Songür, “Bulunan sigara dumanına maruz kalmak, sigara içmek Kişilerde öncelikli olarak üst solunum yollarında görünür. sigara kullanımı gerçekleştiren bir kişide kullanılan Sigaradaki kimyasallarla birlikte gerçekleşen etkileşmesi sonucu ile öksürük, reflü ve seslerde kısıklık görülür. Alt solunum Yollarında ise sigara kullanıcılarında KOAH, bronşit, astım, akciğer kanseri, tüberküloz, akciğer fibrozisi görülmektedir”dedi.