DSİ'nİn Yeşilyurt'taki Çalışması İlçeye Değer Katıyor

MALATYA

Malatya Yeşilyurt ilçe merkezi taşkın koruma inşaatı, ilçenin çehresini değiştiriyor. 

DSİ 9. Bölge Müdürlüğümüz tarafından Malatya Yeşilyurt İlçe Merkezinde yapımı tamamlan Malatya Yeşilyurt İlçe Merkezi 2. Kısım Taşkın Koruma İnşaatı hakkında DSİ 9. Bölge Müdürü Mahmut DÜNDAR yaptığı açıklamada; Cumhurbaşkanlığı 3. 180 günlük eylem planında açılışı yapılacak tesisler içerisinde yer alan taşkın koruma işimiz kapsamında; çift taraflı toplam 2.060 m uzunluğunda, 10 m genişliğinde, 2,35 m yüksekliğinde kılavuz kanallı betonarme kanal, 2.060 m uzunluğunda ferforje korkuluk, 1 adet araç köprüsü ve 1 adet yaya köprüsü yapılmıştır. 

Yaklaşık 9 milyon liraya mal olan taşkın koruma tesisi sayesinde; 

• 1 ilçe merkezi, 200 dekar tarım arazisi taşkınlardan korunmuştur. 
• Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MASKİ) tarafından Yeşilyurt İlçemizin batı kolektörüyle dereye akan kanalizasyon sorununun çözülmesine imkan sağlanmıştır. 
• Bu derenin mansabında yer alan Malatya BeylerderesiGöletimizin rezervuarına kanalizasyon sularının akması önlenmiş olacaktır. 
• Şehrin en büyük rekreasyon projesi olan Yeşilyurt Belediyesi Beylerderesi Şehir Parkının (Yeşil Vadi) yapımının önündeki yapısal ve çevresel sorunların çözülmesi sağlanarak işin yapımının önündeki engeller kaldırılmış olacaktır. 

Bu projenin hayata geçirilmesi noktasındaki desteklerinden dolayı başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir PAKDEMİRLİ ’ye, DSİ Genel Müdürlüğümüze, Milletvekillerimize, Valimize, Belediye Başkanlarımıza, DSİ ve yüklenici firma çalışanlarına teşekkür ederiz. 

 Malatya ilimize, Yeşilyurt ilçemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Bundan sonraki süreçte, vatandaşlarımızın ve ilgililerin söz konusu dere yataklarına evsel ve çevresel atıkların atılmaması için gerekli tedbirleri alacakları ve daha duyarlı olacaklarına inanıyor ve hayırlı olmasını diliyoruz. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.