Malatya Turgut Özal Araştırma Hastanesi Başhekimi Ali Beytur Yaptığı Açıklamada; Türkiye'de 9 ilde yapılacak bu çalışmanın Malatya ayağı İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yapılacak. Geliştirilen aşı inaktif virüs (ölü virus) aşısı ve ilk iki faz çalışmaları başarı ile tamamlandı.
Çalışmanın etik kurul izinleri ve Sağlık Bakanlığı onayı alındı. Malatya koordinatörlüğünü Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyemiz Prof. Dr. Yaşar BAYINDIR yürütüyor. Hastane olarak tüm hazırlıklarımız tamamlandı ve kısa süre içerisinde sağlık çalışanı gönüllüler üzerinde çift kör, randomize, kontrollü çalışma şeklinde denenecek. Tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak isteyenlerden çalışma şartlarına uygun olanlara öncesinde gerekli tetkikler (PCR, antikor vs) yapıldıktan sonra aşı uygulanacak ve bir yıl süre ile takip edilecek.
Bu çalışma dışında iki farklı aşı çalışması için de yine Turgut Özal Tıp Merkezi seçildi ve bilahare bu çalışmalara da başlanacak.
Güçlü bir laboratuvar ve klinik alt yapısı olan Turgut Özal Tıp Merkezi'nin böyle bir prestijli çalışmaya dahil edilmesi tesadüf değildir. 33 yıllık Tıp Fakültemizin akademik gücü ve hocalarımızın gayreti ile bu güven oluşmuştur. Kurumumuzun bu günlere gelmesinde kurulduğu günden bugüne tüm yönetimlerin katkısı olmuştur.
Bu vesileyle özveriyle çalışan tüm akademik ve idari personelime teşekkür ederim
Covit-19 aşısı dünya ile aynı zamanda ülkemizde de başlatıldı
Covit-19 aşısı dünya ile aynı zamanda ülkemizde de başlatıldı
MALATYA
Covit-19 hastalığına karşı Çin menşeili Sinovac Biotech firması tarafından geliştirilen aşının seri üretiminden önceki son aşaması olan gönüllü insanlar üzerinde denenmesi yani faz-3 çalışması dünya ile aynı zamanda ülkemizde de başlatıldı.
Paylaş: