Üretim olmadan Türkiye zenginleşmez

GÜNCEL

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile  İl Başkanı Enver Kiraz, Malatya Şeker Fabrikası’nı ziyaret ederek, geçtiğimiz günlerde 22. Genel Kurulunu gerçekleştiren Şeker İş Sendikası yöneticileri ve işçilerle bir araya geldiler.

Fabrika tarihinin rekor üretimi gerçekleştirildi

Şeker İş Sendikası Başkanı Nuri Murat, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Şeker İş Sendikası olarak bizleri her zaman destekleyen, en sıkıntılı dönemlerimizde yanımızda olan CHP Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba ve İl Örgütüne teşekkürlerimizi sunuyorum.Malatya Şeker Fabrikası 2020-2021 kampanyasını çok başarılı bir şekilde tamamladı. Fabrika kurulduğu tarihten beri en iyi ve en başarılı kampanya dönemini gerçekleştirdi. Yaklaşık 550 bin ton pancar işleyerek 68 Bin ton şeker, 180 bin ton küspe, 26 bin ton melas elde etti. Bu fabrikanın kurulduğu günden itibaren rekor. Çok özverili bir çalışma gerçekleştirdik. Pandemi döneminde üretimi durdurmadan çalışıldı. Bu yıl için de 550 bin ton pancar işlemek istiyoruz. Fabrikamız bölgemize ekonomik ve istihdam açısından büyük bir katma değer yaratıyor.Genel müdürlük yeni yatırımlar yapıyor. Fabrikamız Malatya’ya ve bölgeye daha uzun yıllar hizmet edecek” ifadelerini kullandı.

Fabrikalar,bankalar, kamu kurumları çalışırken tam kapanmadan söz edemeyiz

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise; “ 22. Genel Kurulun ardından göreve gelen Şeker İş Başkanımız ve yönetimini tebrik ediyoruz.Pandemi döneminin zorluklarını hep beraber yaşıyoruz.Ancak, tam kapanmada işçileri ayrı tutuyorlar. Fabrikalarda işçiler çalışıyor. Korona sanki işçilere bulaşmıyormuş gibi, emekçiler çalışmaya devam ediyor.Tam kapanmayı destekliyoruz, ancak bu uygulama tam kapanma değil. Fabrikalar,bankalar, kamu kurumları çalışırken tam kapanmadan söz edemeyiz. Fakir fukara 10 kişiyle kendi cenazesini kaldıramazken, iktidar üyeleri binlerce kişiyle cenazelere katılıp, kongrelerini gerçekleştirdiler.İşçilerin tam kapanmada çalışmayıp maaşlarının tam almasından yanayız. Ücretsiz izne çıkarılan işçilerin, çay ve simit parası bile etmeyen bir para almaları doğru değil. Biz kısa çalışma ödeneğinin 3 ay değil, pandemi sonuna kadar uzatılmasını savunuyoruz. Emeğin kutsallığına inanıyoruz. Asgari ücretin üzerindeki vergi yükü kaldırılmasını istiyoruz” dedi.

Üretim olmadan Türkiye zenginleşmez

“Malatya’da eskiden Tekel, Sümerbank vardı.”diyen Veli Ağbaba, “ Aramızdaki genç işçi arkadaşlar belki o fabrikaları hatırlamazlar.İşçiler, Sümerbank’tan, Şeker’den, Tekel’den emekli olunca çocuklarının düğün parasını bir kenara bırakırdı, sonra kendine bir ev alırdı. Bugün bunu yapmak çok zor.2008 de değişen yasayla emekli bağlama oranı değişti. Aslında işçilerin en önemli hakkı ellerinden alındı. İşçinin ev alması artık mümkün değil. Avrupa’da çalışanlar emekli olunca dünyayı geziyor. Biz de bu hayal. Sümerbank’ta binlerce kişi çalışıyordu, şimdi AVM oldu. Üretim yok,tüketim var. Üretim olmadan Türkiye zenginleşmez.TEKEL işçileri, Sümer işçileri maaş alınca Malatya bayram ederdi.Devlet üretmez diye bir bahane buldular. Oysa Dünya’da pek çok ülkede üretimi destekliyor, üretimin içinde yer alıyor.Hepinizin eline sağlık. Fabrika müdüründen, genel müdürüne, sendika başkanımızdan tüm emek verenlere bu başarıdan dolayı tebrik ediyorum. Malatya Şeker Fabrikası sizlerin sayesinde tarihi rekorlara imza atıyor. İyi ki varsınız.”ifadelerini kullandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.