Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile birlikte 20 ülkeden temsilci ve üst düzey yöneticinin katıldığı 2. Uluslararası Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Kongresi'nde Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin uygulama ve eğitimi konusunda uluslararası alanda söz sahibi olmak istediği Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi hakkında görüş alışverişlerinde bulundu.
Rektör Prof. Dr. Karabulut, Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin GETAT proje, çalışma ve bu alanda tıbbi eğitimi de kapsayan hedefleri konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan hanımefendi ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile istişarelerde bulundu.
Rektör Prof. Dr. Karabulut, “Bugün teknolojide ve çağdaş tıp olarak ifade edebileceğimiz alanlarında başarı sağlamış olan dünyanın sayılı ülkelerinde Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp çok ileri seviyi de kullanılmakta ve desteklenmekte. Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin destek ve himayelerinde Türkiye’de bilimsel ve akademik anlamda Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp alanında önemli gelişmeler yaşanıyor. Verilen bu desteklerden dolayı Türkiye bu konuda özellikle bilimsel alt yapının oluşturulmasında önemli aşamalar sağlamakta. GETAT Kongresinde 139 konuşmacının 49’u yabancı ve kongreye 20 ülkeden üst düzey katılım sağlanmış olması çok önemli. Sağlık Bakanlığımız bu konuda çok hassas. Malatya Turgut Özal Üniversitesi olarak GETAT Merkezimizi kurmakla kalmayıp, bunun uygulama ve araştırma merkezlerini de tek tek oluşturuyoruz. Hedefimiz sadece uygulama değil, bu alanda eğitim ve aynı zamanda araştırma merkezide olmaktır. Arıcılık Araştırma Merkezimiz ile Apiterapi, Atçılık ve Atlı Sporları Uygulama ve Araştırma Merkezi’miz ile Hippoterapi, Kayısı ve Ürün Geliştirme Uygulama Araştırma Merkezi’miz de kanser hücrelerini önlediğini bilimsel olarak kanıtladığımız Acı Kayısı Ekstresi üretimi gibi yeni bitkisel ekstrelerin üretimi yapılacak. Ürün geliştirme konusunda çalışmalarımız sürüyor. Yeni bir üniversiteyiz, henüz kurumsal alt yapımız bitmiş değil, ama işimiz bilim ve biz bilimsel çalışmalarımızı da, topluma karşı sorumluluklarımızı da aksatmadan elimizdeki imkanlarımız ölçüsünde yerine getirmeye çalışıyoruz.” dedi.