Otizmli ve DOWN Sendromlu çocuklardan Başkan Gürkan’a ziyaret

GÜNCEL

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Otizmli Çocuk Anneleri Derneği Başkanı Süreyya Çelik, DOWN Sendromlular Derneği Başkanı Nursel Vardı ile birlikte Otizmli ve DOWN Sendromlu çocuklar ile ailelerini Meclis Salonunda ağırlayarak bir süre görüştü. 

Engelli ailelerine çocuklarına gösterdikleri şefkat, merhamet ve özverili gayretlerinden dolayı teşekkür eden Başkan Gürkan program sırasında yapmış olduğu konuşmada, “Ailelerimizin çocuklarımızla ilgili çektiği sıkıntıları biliyorum. Battalgazi Belediyesinde ilk defa Malatya’da Türkiye’de en güzel engelli merkezlerinden bir tanesini yaptık ve faaliyete geçirdik. Buradaki amacımız hiç olmazsa engelli olan evlatlarımızın kısa sürede olsa orada etkinliklerle ailelerini rahatlatmaktı. 

3 Aralık Dünya Engelliler Günü şehrimizde engellilerin erişimini kolaylaştırmak ve şehrimizi engelliler için engelsiz şehir yapma noktasında gerek kaldırım ve yollarla ilgili olsun gerekse toplu taşıma araçlarıyla ilgili ve gerekse de sosyal kurumlarımızla olsun bu anlamda yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Sıkıntıları tam anlamıyla giderebilir miyiz tabi ki mümkün değil. Toplumumuzun geneline baktığımızda %10-12 gibi engelli nüfusun olduğunu görüyoruz. Türkiye geneline teşmil edildiği zaman 8.5-9 milyon engelli vatandaşımız bulunmakta. Bu önemli bir sayıdır. Devletimizin bu konuda aldığı tedbirler ve yapmış olduğu kurumsal anlamdaki çalışmalar hem de yerel anlamda bizlerin yapmış olduğu çalışmalar sizlerin hayatlarını kolaylaştırma amacına matuftur. Bütün toplu taşıma araçlarımızıengelli vatandaşlarımız rahatlıkla kullanabiliyorlar.Engelli kardeşlerimiz için dizayn edilmiş araçlarımızla bütün engelli kardeşlerimizin ihtiyaç duydukları takdirde evlerinden alınarak ihtiyaçlarını karşılamak üzere ilgili merkezlere götürülmeleri sağlanmakta. Bunun yanında engelli vatandaşlarımızın kullanmış olduğu akülü araçların tamiri için yapmış olduğumuz proje kapsamında Adıyaman-Elazığ-Tunceli ve Kahramanmaraş illerini de kapsayan bölgedeki engelli araçların bakım ve onarımını kapsayan çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. 
DOWN Sendromlu kardeşlerimiz için güzel bir kafeterya açılışı gerçekleştirdik. Bu kafeteryada kardeşlerimiz hizmet veriyor. İş yapmanın hazzını yaşarken diğer taraftan da DOWN Sendromlu kardeşlerimizin orada günlerini en güzel şekilde geçirmeleri ve sanat merkezimizden faydalanmaları noktasında ilgili arkadaşlar ailelerimizle birlikte güzel bir çalışma örneği sergiliyorlar. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, ancak yılın 365 gününün bir güne sığdırılmayacağı düşüncesindeyiz. Ancak sembolik olarak 3 Aralık engelli vatandaşlarımızın çekmiş olduğu sıkıntıları karşılaşmış oldukları problemleri sorunları çözme noktasında yerel anlamda yerel yöneticiler olarak neler yapabiliriz bunun gayret ve çabası içerisindeyiz. Bütün engelli kardeşlerimizin bu ziyaretlerinden dolayı duyduğum memnuniyeti canı gönülden sizlerle paylaşıyorum. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle sizlere engelsiz bir yaşam temenni ediyorum” dedi.

Program sonunda Gülen Yüzler Kafesinde çalışan DOWN Sendromlu çocuklar Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a yazmış oldukları mektupları takdim ettiler. Bu mektuplardan birini okuyan Başkan Gürkan, yazılanların kendisini çok etkilediğini ifade etti. Başkan Gürkan ayrıca çocuklara çeşitli hediyeler de verdi. 
Çocukların duygularını mektupta anlattıklarını belirten Down Sendromlular Derneği Başkanı Nursel Vardı ise “Çocuklarımızın orada dolu dolu duyguları var. Çok güzel bir projeye imza attınız. Sizin nezdinizde bütün ekibinize teşekkür ediyorum. Malatya’da ses getiren en büyük projelerden biri olduğunu dışarıdan gelen insanların ifadelerinden anlıyoruz. Sizlere minnettarız. Yüreğimizde farklı bir yerdesiniz. Türkiye’de diğer illere örnek olduğunuzu düşünüyorum. Böylesine sosyal projelerin hayata geçirilmesinde emeği olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ailelerimiz çok mutlu ve umutlu. Gelecekle ilgili hayalleri yoktu şimdi hayal kuruyorlar” dedi.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.