Malatya'da Nitelikli Yağma Olayı; 3 Tutuklama

GÜNCEL

Malatya'da nitelikli yağma olaylarının faillerinin tespiti ve yakalanmasına yönelik operasyon düzenlendi

Malatya'da farklı tarihlerde meydana gelen nitelikli yağma olaylarının aydınlatılmasına yönelik 10 ayrı adrese eş zamanlı baskınlar yapıldı. Düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 4 zanlından 3'ü tutuklanırken, 1 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada;

"Malatya Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğümüz görevlilerince, ilimizde farklı tarihlerde meydana gelen Nitelikli Yağma olaylarının faillerinin tespiti ve yakalanmasına yönelik yapılan operasyonda;

2 farklı Müşteki şahsa zorla 6.000.000TL değerinde çek/senet imzalatan şahısların M.B. , İ.D. , E.A., F.T. , K.K. ve D.A. isimli şahıslar olduğu tespit edilmiştir.

Toplamda 10 farklı adrese yapılan eş zamanlı baskınlarda olayın tüm failleri yakalanmış, K.K. ve D.A. isimli şahısların başka suçlardan hükümlü olarak cezaevinde bulundukları anlaşılmıştır.

Yapılan ikamet aramalarında;

-7 adet Çek/Senet,
-15 adet Tarihi Eser,
-1 adet tabanca ve bu tabancaya ait mühimmatlar
- 37.500 TL suçtan elde edildiği değerlendirilen para ELE GEÇİRİLMİŞTİR.

-Adli Mercilere sevki sağlanan M.B. , E.A. ve F.T. isimli şahıslar TUTUKLANMIŞ , İ.D. isimli şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır"denildi

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.