Depremde Hasar Alan Sultansuyu Barajında Çalışmalar Başladı

GÜNCEL

6 Şubat 2023 tarihli depremlerde hasar alan Malatya Sultansuyu Barajı Deprem Hasarlarının Rehabilitasyonu işinin ihale süreci tamamlandı ve işin yapım sözleşmesi imzalanarak işe başlanıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Malatya’ya yaptığı yatırımlarla Malatya ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Malatya ilimizde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

İHALE SÜRECİ TAMAMLANAN PROJENİN YAPIM SÖZLEŞMESİ İMZALANARAK İŞE BAŞLANILDI

Malatya Sultansuyu Barajı Deprem Hasarlarının Rehabilitasyonu işinin ihale işlemleri tamamlanarak yapım sözleşmesinin imzalandığını açıklayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta“Asrın felaketi olarak nitelendirilen,6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve merkez üssü Kahramanmaraş olmak üzere 10 ilimizi etkileyen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki deprem sonrası hasar alan Sultansuyu Barajı Deprem Hasarlarının Rehabilitasyonu işinin ihale süreci tamamlanarak işe başlanılmıştır. Malatya ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

MALATYA’LI ÇİFTÇİLERİMİZE HAYIRLI OLSUN

Malatya’lıçiftçilerimiz ve yöre halkının hiçbir mağduriyet yaşamasına izin verilmeden 2023 ve 2024 yılları sulama sezonlarının tamamlandığını ifade eden DSİ Genel Müdürü MehmetAkif Balta sözlerine şöyle devam etti “MalatyaSultansuyu Barajı Deprem Kapsamında Rehabilitasyon Proje çalışmalarına2023 yılı içerisinde devam edilirken aynı zamanda sulama sahasındaki tarımsal su ihtiyacının karşılanması adına sulama sahasının farklı noktalarına DSİ tarafından 41 adet yas kuyusu açılarak 2023 yılı içerinde tamamlanmış olup bu yas kuyulardan 514 l/sn su takviye kapasitesi elde edilerek ihtiyaç halinde kullanılmak üzere hazır hale getirilmiştir. Ancak 2024 yılında barajda depolanan mevcut su yeterli olduğundan bu kuyulardan su çekilmesine ihtiyaç duyulmamıştır.” dedi.
Malatya Sultansuyu Barajı 1994 yılında işletmeye açılmış olup S2 (Sol Sahil) ve S3 (Sağ Sahil) sulamaları olmak üzere toplam 106.890 dekar alanın sulama suyu ihtiyacını karşılamaktadır.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.